Irodai Túlélőkészlet: Csapatépítés, Offsite-meeting és egyéb Nemmunkanapok

#vendégposzt amea tollából, aki nem csupán ezzel az egy írással jelentkezik, hanem egy egész sorozattal, melynek címe: ‘irodai túlélőkészlet’.

amennyiben te is szeretnéd – akár név nélkül – megosztani a kiégés-felépülés történeted vagy a munka világával kapcsolatos megvilágosodásod részleteit, írj a halottnakacoach@gmail.com email címre! köszönöm – andrás


Manapság minden magára valamit is adó gyapotmezőnek képesnek kell lennie rá, hogy kiizzadjon egy szabad szemmel messziről is jól látható összeget csapatépítésre.

Bár eddig még senkinek sem sikerült pozitív korrelációt kimutatni az egy főre jutó szétivott májak száma és a fejlesztendő termék sikere között, ezek az események mégis töretlen népszerűségnek örvendenek.

A kevésbé fantáziadús cégeknél simán csak a seggére vernek a büdzsének, mert ha nem, akkor a következő negyedévben még valaki azt fogja gondolni, hogy nem is kell nekik az a pénz. De az igazán rutinos munkaadó kihasználja az ártatlanságodat, és előbb megajándékoz mindenféle repicuccokkal, aztán meg lesz belőled videó reklámanyag, ahogy vezényszóra együtt ugrálsz sok másik sorstársaddal. Mert valljuk be, az ingyen svédasztal reményében még céges logóval ellátott egyenpólót is képesek vagyunk felvenni. Ingyen alkoholért akár rózsaszínűt is. Megalázó fejdísszel.

Na de mégse mondhatjuk, hogy megyünk a cég kontójára lealjasodni, kell valami fedősztori.

A light verzió az, amikor elnevezik a napot Kommunkációs Tréningnek vagy Agile Day-nek, kötelezővé teszik és elvisznek mindenkit jó messze. Van, aki viszont a céges bankkártya csillanásában a saját gyerekkori álmait látja életre kelni, ilyenkor kell mindenkinek vitorlázni menni, sziklát mászni, meg sárban kúszni egy barlangban. A félkarú víziszonyos klausztrofóboknak is.

Ha pedig valaki igazán rá akar verni a versenytársra, akkor nagyszabású játékokkal tarkított, zártkörű ottalvós bulit rendez, bérelt dj-vel, koktélpulttal.

Az ottalvós parti előnyei a te szempontodból, hogy (1) hajnal 4 fele nem kell hazatámolyogni, (2) valószínűleg lesz reggeli is, (3) ez már rögtön kettő fizetett nemmunkanap, (4) esélyed lehet közös szobába keveredni azzal is, akivel amúgy sose.

Az ottalvós parti előnyei a cég szempontjából, hogy (1) hajnal 4 fele nem fog valaki hazatámolygás helyett a balesetin kikötni, (2) csökken a valószínűsége annak, hogy egy épp arra sétáló vlogger live streamet adjon, ahogy néhány rózsaszín pólós, megalázó fejdíszes részeg kórusban énekli, hogy “A mi cééégünkbeen mindenkicikkány”.

Tipp: Ha végül a főnököd fuvaroz haza, mert összekeverted a martinit a pálinkával, legalább ne szórd be neki az aprót az ablakon.

Hírdetés

itt kommentelhetsz

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s